BoekenAan de slag met dialoog. Uitgeverij Closer2Talent B.V. - 2022
De weg naar het nemen van eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap.

Mark van den Broek heeeft dit praktische boek geschreven voor iedereen die aan de slag wil met dialoog in hun werk of privé situatie en/of zich er in wil verdiepen.

Zijn jarenlange ervaring in het voeren van dialoog en faciliteren van dialoogcirkels heeft hij weten te bundelen in een concrete handleiding en naslagwerk.
Dialoog is een praktijkgerichte aanpak. De essentie van dialoog ligt in de ervaring. Dialoog is dan ook nietszeggend als je het niet echt zelf ervaren hebt. Mark van den Broek zet je dan ook aan tot en daagt je uit, door na het lezen van dit boek het in je eigen omgeving te gaan beoefenen.


Om dit boek te bestellen klik hierBridging Your Business. Uitgeverij Closer2Talent B.V. - 2018
Een krachtige en eenvoudig te gebruiken bedrijfsanalysetool

Samen met Bavo Teunissen en Wim Foederer heeft Mark van den Broek dit praktische Engelstalige studieboek geschreven voor iedere Sales Manager, Product Manager, COO, CFO, HR and CEO die de impact van erosie van de omzet/winst begrijpt en en de echte potentiele groei kansen kan zien.

Innovatie, creativiteit, ondernemerschap blijven een sleutel voor succes maar het is belangrijk om eerst duidelijk te definiëren welke factoren bijdragen aan de groei of de erosie voordat je een strategisch plan of budget maakt. De groei die nodig is om bijvoorbeeld de verkoopdoelstelling voor komend jaar te behalen is altijd meer dan de simpele rekensom uitgaande van het resultaat van het voorgaande jaar.
Door gebruik te maken van de Bridging Your Business methode verkrijgt men een duidelijk en kwantificeerbaar overzicht van de positieve en negatieve factoren die van invloed zijn op de resultaten van de onderneming.
Mede daardoor kan men snel en adequaat reageren op veranderingen.


Om dit boek te bestellen klik hierVerkoopkansen creëren in de Retail!, Uitgeverij Closer2Talent B.V. - 2017
Omzet verdubbelen in vijf kleine stappen.

Samen met Jolanda van der Straten heeft Mark van den Broek dit praktische handboek geschreven voor alle medewerkers in de Retail die zelf graag willen uitblinken!

Het boek Verkoopkansen creëren in de Retail! is een helder maar vooral praktisch geschreven boek. Het boek laat zien hoe je in vijf simpele kleine stappen kunt komen tot een hoog niveau van verkopen. Je maakt eenvoudig kennis met de vijf kleine stappen. Door de oefeningen maak je deze vijf stappen simpel eigen. Bij het toepassen ervan zie je de omzet direct stijgen.
De uitdaging is om de complexiteit van het verkoopvak te beheersen, namelijk in de combinatie van de vrijwel voortdurende aanwezigheid van klanten in de winkel en het uitvoeren van de niet-klant gerelateerde werkzaamheden. Een praktisch boek voor jou die alle kansen wil benutten door de klant enerzijds speciaal te laten voelen en anderzijds om omzet te creëren.

Om dit boek te bestellen klik hierKracht Zonder Macht, Uitgeverij Quist - 2008
Onweerstaanbare managementrecepten met de smaak van Verticale Dialoog.

De bijdrage aan dit boek van Cees Hoogendijk door Closer2Talent heeft geresulteerd in het hoofdstuk: Stokje voor een open dialooog. Hoofdstuk nummer 3 van de 20 recepten om organisaties beter te maken.
In dit hoofdstuk neemt Mark van den Broek je mee in de wereld van de dialoog en het gebruik van een praatstok.
Kantelingsalfabet, Uitgeverij De Alfabetboeken VOF - 2015
Verandering begint met delen.

Mark van den Broek is een van de 96 auteurs en verzorgde de letter P van het Alfabet. De letter P staat voor Mark van den Broek voor Passie.

Het kantelingsalfabet begon met een idee op vrijdagavond 28 november 2014. In totaal 96 auteurs, een redactieteam van 18 personen en 12 partners die dit project ondersteunen. Een boek over momenten die de levens en inzichten van mensen op hun kop zetten. Met minimale financiële middelen en diensten, op basis van crowdfunding, gerealiseren binnen iets meer dan vier maanden.